Privatna stomatološka ordinacija
Ivo Braut dr. stom.

Šojska 10, Paveki
51221 Kostrena

Tel. 051 287 390
Mob. 091 250 99 42

E-mail: dr@ivobraut.com
--------------------------------------

STRAUMANN
implantanti

Sustav implatata razvijen prema biološkim i biomehaničkim principima. Mnogobrojne znanstvene studije su dokaz izvrsnih estetskih i funkcionalnih rezultata tijekom dugog vremenskog perioda.

--------------------------------------

Skinite ovu brošuru na svoje računalo:

Zubni implantanti Straumann

Bez obzira na razlog koji je doveo do gubitka Vaših zuba (trauma, parodontitis, fraktura, nedostatak od rođenja) zubni implantati su najbolja opcija za zamjenu prirodnih zuba. Zubni implantat postavlja se u čeljust kako bi zamijenio korijen zuba. Služi kao baza ili sidrište za pojedine krunice, mostove ili zubne proteze. Zubni implantati izgledom i položajem posve odgovaraju korijenovima Vaših prirodnih zuba, te sprečavaju gubitak koštane mase i štite okolne zube. To nisu njihove jedine prednosti. Najbolji način nadoknade izgubljenog zuba jest oponašati ga u što većoj mjeri. Zubni implantati su dizajnirani da čine upravo to.Zubni implantant ili konvencionalna zamjena zuba

Konvencionalna zamjena zuba - most

Ukoliko Vam nedostaje jedan zub najčešće se izrađuje most. To je fiksno-protetski nadomjestak (ne možete ga sami skidati) na kojem su spojene dvije krunice i lažni zub. Zašto postoje tri dijela? Zato što dva susjedna zdrava zuba moraju biti izbrušena da bi osigurala potporu za most. Most se cementira na bataljke tj. preostala dva zuba. Ne zamjenjuje korijen zuba, stoga dolazi do postepenog gubitka koštane mase na mjestu na kojem nedostaje korijen. Na kraći rok, most može biti jeftinije rješenje od zubnog implantata. Međutim, vijek trajanja mosta je znatno kraći od vijeka trajanja implantata. Također, dva potporna zdrava zuba nakon brušenja i stavljanja mosta postaju podložnija budućim problemima poput karijesa.Zubni implantant

Prva stvar koju primjećujete kod zubnog implantata jest njegova sličnost s Vašim prirodnim zubima. On zamjenjuje cjelokupan zub, uključujući i korijen, bez potrebe za brušenjem susjednih zuba radi potpore. Napravljen od titana i operativnim zahvatom postavljen u kost čeljusti, zamjenjuje korijen Vašeg zuba. Implantat i nadogradnja predstavljaju sigurnu bazu za završnu krunicu koja će predstavljati Vaš novi zub. Zubni implantat je skuplji od mosta, ali je dizajniran da bude trajno rješenje. Implantoprotetska terapija minimalizira gubitak koštane mase iz razloga što zubni implantat zamjenjuje korijen zuba. Operativni zahvat ne utječe na okolne zube, a izgled i osjećaj su prirodni.Standardna procedura

Planiranje – Vaš tim specijalista (kirurg, protetičar, parodontolog) će pažljivo osmisliti plan posebno dizajniran za Vaš slučaj kako bi osigurali najbolji mogući ishod.

Postavljanje – Specijalist će postaviti implantat i uobličiti tkivo zubnog mesa oko implantata.

Zacjeljivanje – U svega nekoliko tjedana, kost oko implantata bi trebala srasti s površinom implantata.

Privremena obnova – Ako je implantat u vidljivom području (prednji segment), privremeno se može postaviti umjetna krunica dok rana ne zacijeli.

Postavljanje nadogradnje – Kad proces zacjeljivanja završi, Vaš doktor dentalne medicine će postaviti nadogradnju (mali dio koji povezuje implantat i krunicu), te naručiti završnu krunicu iz laboratorija.

Završna krunica – Kada završna krunica stigne iz laboratorija, privremena krunica će se zamijeniti definitivnom.


Pogodnosti zubnog implantanta

  • Očuvanje koštane mase. Pošto implantat zamjenjuje korijen zuba, on prenosi žvačne sile na čeljust pomažući tako u održavanju koštanog tkiva.
  • Prirodan izgled i osjet. Osim što izgleda prirodno, implantat daje i prirodan osjećaj, stoga možete jesti bez brige.
  • Neoštećeni okolni zubi. Za razliku od mosta, implantat ne zahtijeva brušenje susjednih zuba, tako da Vaša postojeća zubna struktura ostaje prirodna.
  • Dokazana kvaliteta. Straumann zubni implantati su napravljeni prema strogim standardima kvalitete, bazirani na desetljećima znanstvenog istraživanja i proučavanja. Četiri milijuna implantata postavljenih unutar 30 godina podupiru Straumann kvalitetu.

Upitajte svog doktora dentalne medicine oko izbora implantata za Vas.


Često postavljana pitanja

Tko može ugraditi zubne impantante?

Gotovo svaka odrasla osoba kojoj nedostaje zub može biti kandidat za ugradnju zubnih implantata, ukoliko je kost završila rast (zato nisu pogodni za djecu) i nema osnovnih medicinskih čimbenika rizika.

Kolika je uspješnost zubnih implantanata?

Postotak uspješnosti varira s obzirom na sistem koji se koristi. Dugoročni rezultati su pokazali da Straumann implantati imaju 98.8% učinkovitost nakon pet godina.

Trebam li ići u bolnicu za ovaj zahvat?

Većina zahvata ne zahtijeva hospitalizaciju i može se obaviti u ordinaciji dentalne medicine.

Da li zahvat boli?

Zahvat se obavlja uz lokalnu anesteziju kako bi se minimizirali neugodni osjeti i ne boli ništa više od vađenja zuba uz anesteziju, dakle, bezbolan je.


Implantanti i protetski nadomjestci

Kako se protetski nadomjestci pričvršćuju na implantat?

Protetski nadomjestci mogu biti mobilni (proteze – pacijent ih sam skida) ili fiksni (krunice i mostovi – cementirani su i pacijent ih ne može sam skinuti). Mobilne proteze imaju više načina pričvršćivanja na implantat. Fiksni nadomjestci su neodvojive krunice ili mostovi koji se cementiranjem pričvršćuju na implantat.

Odaberite jednu od ove tri metode pričvršćivanja:Često postavljana pitanja

Postoje li kakvi rizici?

Zubni implantati se postavljaju kirurški. Pošto svaki operativni zahvat nosi potencijalni rizik, Vaš doktor dentalne medicine će procijeniti jeste li Vi pogodan kandidat za zubne implantate.

Što ako već imam protezu?

Moguće je da se Vaša postojeća proteza preoblikuje da funkcionira s implantatima.

Kako ću čistiti svoj protetski nadomjestak?

Ako imate mobilnu protezu potpomognutu implantatima, ona se skida i čisti kao i tradicionalna proteza. Fiksne nadoknade (krunice i mostovi) se četkaju jednako kao i prirodni zubi.

Koju hranu mogu jesti?

Pošto proteze ugrađene na implantate eliminiraju neugodne efekte poput ispadanja, rotiranja u ustima i klizanja, mnoga hrana koju ste dosad izbjegavali je ponovno na jelovniku.

Straumann je odavno priznat kao lider u pružanju inovativnih dentalnih proizvoda.

Upitajte svog doktora dentalne medicine jesu li protetski nadomjestci s implantatima pogodni za Vas!